Lenker

Lenker gjør bedriften din synlig

Det er flere måter å lykkes på nett og en måte er å bruke en gjennomgående SEO strategi. BG Tekst gjør innholdet ditt klart for å synliggjøres, med tekst, bilder og lenker. Det er ikke vanskelig å legge inn lenker, men de skal gjøre nytte for seg. 

Lenker kan være til dine andre sider, slik at leseren skal få en naturlig måte å navigere til produkter du selger, eller annet nyttig innhold på nettsidene dine. Men det kan også være til konkurrenter eller nettsider som allerede har høy autoritet i markedet. Her kan du lenke til sider som omhandler tema du skriver om, slik at leseren din (og ikke minst søkemotoren) kan utdype seg i tema. Ser leseren at det er flere som ser etter samme tema, så vil ditt innhold bli mer troverdig. Så enkelt og så vanskelig er det. 

Feil bruk av lenker kan gjøre at nettsiden din ikke vises. Det kan gjøre at nettsidene rangerer dårligere. 

Interne lenker

Interne lenker belønnes av søkemotoren og gir en god struktur på nettstedet ditt. Det er derfor viktig å skrive bra innhold slik at leseren naturlig kan få mer informasjon. For eksempel ved at en lenke viser et produkt som ble omtalt i teksten. 

Lenker til dine sosiale medier

Det er viktig å lenke til sine sosiale medier. Og har du ikke kontoer på  sosiale medier, så bør du vurdere det. Grunnen er enkel, du får mye (veldig mye) større publikum om du bruker sosiale medier. Det kan være en Facebook-side du har opprettet, men også en hel rekke andre. Instagram, TikTok og Snapchat er bare noen av dem du bør være synlig på.

Ankerlenker

Ankerlenker viser også at du har en ide om å lage innhold som leserne kan dra nytte av. Dessuten gir de en raskere vei for deg til å selge produkter. Ankerlenker kan for eksempel legges inn i en punktliste høyt oppe i artikkelen, som fører leseren direkte til det avsnittet leseren vil lese mer om. Ankerlenker har gjerne en ankertekst, men de har som formål å føre leseren mer direkte til det som kan føre til salg. Det er en slags konvertering fra å være nyttig innhold til å bli et salg. Og det er vel salgene du lever av?

Lenker er en naturlig del av det å lage innhold på nett, men for nykommeren er det kanskje vanskelig å vite hvordan det skal gjøres. Spør oss og vi vil hjelpe deg i gang.

Det er viktig å bruke lenker på riktig måte.